ŽIRI

Joško Jerončić

Rođen je u Splitu 1960. godine, gdje stječe osnovno i srednje obrazovanje, te završava i nižu glazbenu školu. Početkom osamdesetih studira na ADU u Zagrebu gdje već tijekom studija radi kao asistent redatelja starijim kolegama koji svoje radove ostvaruju preko Dramskog programa RTV-a Zagreb. Također, radi kao asistent na kratkim filmovima sufinanciranim sredstvima tadašnjeg SIZ-a za kulturu Republike Hrvatske.

Njegov završni rad na Akademiji, srednjemetražni igrani film, ostvaren je u koprodukciji s „Marjan filmom“ iz Splita. Krajem osamdesetih dobiva sredstva SIZ-a za kulturu kojima radi kratki igrani film. Početkom devedesetih radi kao redatelj na neovisnoj TV Marjan nakon čega u ratnom periodu prelazi na HTV – studio Split gdje sljedeće dvije godine radi u informativnom programu. Nadalje surađuje i s inozemnom televizijskom agencijom APTV, da bi sredinom devedesetih radio kao radatelj, tada pokrenutog, Trećeg programa Hrvatske televizije. Ponovo se vraća u Zagreb na mjesto redatelja emisije „Sinovi oluja“ nakon čega počinje raditi kao voditelj filmskog programa u Multimedijalnom kulturnom centru Split.

Paralelno, počev od 1997. godine radi i kao koordinator Međunarodnog festivala novog filma i videa u Splitu, a od 2001. do 2012. godine bio je predavač na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu  iz kolegija Filmska izražajna sredstva, Uvod u Povijest filma i Umjetnički film i video. U tom periodu snimo je i dva dokumentarna filma oba sufinancirana sredstvima Ministarstva kulture RH.

Nikša Kušelj

Hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac. Član je Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, gdje ostvaruje zapažene uloge u predstavama kao što su Dundo Maroje, Priča sa zapadne strane, Opera za tri groša..

Glavne je filmske uloge ostvario u filmovima Konjanik i Kradljivac uspomena.

Osim glumačkim nastupima, popularnost je stekao i kao pjevač u šou-programu Hrvatske televizije.

Mima Simić

Filmska teoretičarka/kritičarka, književnica, aktivistkinja. Diplomu iz komparativne književnosti i engleskog jezika stekla je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, magistrirala na Središnjem europskom sveučilištu (CEU) u Budimpešti na području rodnih studija.

Od relevantnijih filmskih publikacija objavila je zbirku filmoloških eseja Otporna na Hollywood – ogledi iz dekonstrukcije tvornice snova (HFS, 2009.). Eseje o filmu redovito objavljuje u Hrvatskom filmskom ljetopisu i na Trećem programu Hrvatskog radija (emisija Filmoskop), objavljivala ih je i u Zarezu, pok. Feral Tribuneu, na brojnim internetskim portalima (tportal, kulturpunkt, H-alter, voxfeminae) te u pokojoj međunarodnoj publikaciji (Kinokultura, Journal of Lesbian Studies i dr.).

Dobitnica je nagrade Vladimir Vuković kao najbolja hrvatska filmska kritičarka za 2008. godinu.

Članica je HDFK (Hrvatsko društvo filmskih kritičara) i HZSU (Hrvatska zajednica samostalnih umjetnika). Žirirala je na Zagreb Doxu, selektorica je Noir Film Festivala i članica organizacijskog tima Festivala nijemog filma PSST!.

Top! © 2012. Sveučilište u Zagrebu — Studentski centar — Kultura promjene
Social Links:
FACEBOOK
TWITTER