SELEKCIJSKA KOMISIJA

Ana Hušman

Ana Hušman rođena je 1977. godine u Zagrebu. 2002  diplomirala je na Odjelu za multimedije i nastavnički smjer Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Radi eksperimentalne filmove u kojima  istražuje i  proučava mogućnosti animacije, dokumentarnih elemenata u filmu, rada s naturščicima, glasa – mogucnostima artikulacije…

Sudjelovala je na brojnim domaćim i inozemnim izložbama i festivalima. Radove je izlagala između ostalih mjesta i na: Medienturm Gallery, Graz; Ludwig Museum of Contemporary Arts, Budapest; “lucy” bodig & ART ON STAGE, URA, Istanbul, Stuttgarter Filmwinter; IFF Rotterdam, 25 fps, Zagreb; DOK, Leipzig, Deutschland.

Od akademske godine 2006/2007. radi kao viša asistentica na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagebu, na Odsjeku za animirani fim i nove medije. Za svoje posljednje radove dobila je više domaćih i međunarodnih nagrada.

Bruno Kragić

Bruno Kragić (Split 1973), filmolog i leksikograf. U Zagrebu diplomirao komparativnu književnost i romanistiku te magistrirao radom o filmskim zvijezdama. Radi u Leksikografskom zavodu Miroslav Krleža, trenutno kao ravnatelj. Napisao više od tisuću enciklopedijskih i leksikonskih članaka, često iz filma te oko stotinu kritika, eseja i studija, bio suurednik (s Nikicom Gilićem) Filmskoga leksikona. Bio je glavni urednik Hrvatskoga filmskoga ljetopisa, suurednik je časopisa 15 dana. Predaje povijest i estetiku filma na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. Predsjednik je Hrvatskoga društva filmskih kritičara

Dean Šoša

Dean Šoša, Rođen je u Zagrebu, 1975. godine. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je komparativnu književnost i povijest. O filmu je pisao i piše u raznim časopisima i magazinima, radeći najdulje kao filmski kolumnist za Nacional (2003.-2008.). Surađivao je kao autor priloga u brojnim televizijskim filmskim emisijama (Caffe Cinema, Kokice, Savršeni svijet), a od 2008. godine na HRT-u uređuje ‘Posebne dodatke’, jedinu filmsku emisiju na hrvatskim televizijskim postajama s nacionalnom koncesijom. Član je Hrvatskog društva filmskih kritičara.

Osim kritičarski, filmom se bavi i praktično, radeći kao scenarist dokumentarnih filmova. Koautor je cjelovečernjeg dokumentarnog filma ‘Pula povjerljivo’ o povijesti filmskog festivala u Puli, prikazanog na Zagreb Film Festivalu i na Sarajevskom filmskom festivalu, kao i filmova ‘Artavangrad’ i ‘Kako je Vojtjeh tražio istinu’ (u izradi) te „Tokyo light“ i „Asobi“.

Zaposlen je na HRT-u kao urednik u Odjelu Strani program. Oženjen je i otac dvoje djece.“

Top! © 2012. Sveučilište u Zagrebu — Studentski centar — Kultura promjene
Social Links:
FACEBOOK
TWITTER